Saturday, March 14, 2009

Kokossambal

från Allt om Mat 2001:2, recept av Marie-Charlotte Jenkinson

Den här sambalen har jag gjort flera gånger och den passar jättebra som extra tillbehör till lchf-mat. Den blir väldigt olika stark beroende på vilken chilifrukt man tar så välj efter familjens smak! Gillar man inte koriander så tycker jag att det går utmärkt att skippa den. ;)
Över huvud taget går det bra att prova runt med detta recept och ersätta ingredienser man inte har hemma med andra man har. Visst blir det annorlunda, men jag har ännu inte misslyckats totalt!

100gr riven kokos
2 dl krämig kokosmjölk
2 msk lätt krossade gula och bruna senapsfrön
2 finhackade gröna och röda spansk peppar
1 pressad vitlöksklyfta
½-1 dl finhackad thaibasilika
½ dl finhackad färsk koriander
rivet skal av 1 lime
2 msk pressad lime
2 krm salt

Blanda den rivna kokosen med kokosmjölken och så resten av ingredienserna. Låt stå i kylen i ett par timmar så kommer smakerna fram bättre. Dessutom blir den krämigare.

2 comments:

Anonymous said...

låter supersmaskigt!

Amiechan said...

Det är det verkligen! :D