Tuesday, December 12, 2006

Fänkålssallad med granatäpple

I det allra sista numret av "Vår bostad" hittade jag ett recept på en härlig sallad. Den var riktigt god och fantastiskt vacker. En varning dock för granatäpplet - det kan färga rejält så ha på förkläde när du plockar ut kärnorna ur den! I orginalreceptet ingick salt i dressingen, men jag tycker att fetaosten innehåller nog med salt och stryker det därför.


Fänkålssallad med granatäpple
4-6 portioner

1 stor fänkål
150gr fetaost
1 granatäpple

Dressing:
2 msk olja
1 msk pressad citronsaft
1 krm svartpeppar

1. Dela fänkålen mitt itu och skär bort mittstocken. Skiva halvorna tunnt. Smula osten.
2. Skär granatäpplet i fyra klyftor och ta ut de röda kärnorna. Se till att mellanväggarna inte följer med.
3. Blanda olja, citronsaft och peppar i en skål. Lägg i fänkålen och blanda ordentligt.
4. Lägg upp fänkålen på ett fat och fördela ost och granatäpple över.

No comments: