I det allra sista numret av "Vår bostad" hittade jag ett recept på en härlig sallad. Den var riktigt god och fantastiskt vacker. En varning dock för granatäpplet - det kan färga rejält så ha på förkläde när du plockar ut kärnorna ur den! I orginalreceptet ingick salt i dressingen, men jag tycker att fetaosten innehåller nog med salt och stryker det därför.
Fänkålssallad med granatäpple
4-6 portioner
1 stor fänkål
150gr fetaost
1 granatäpple
Dressing:
2 msk olja
1 msk pressad citronsaft
1 krm svartpeppar
1. Dela fänkålen mitt itu och skär bort mittstocken. Skiva halvorna tunnt. Smula osten.
2. Skär granatäpplet i fyra klyftor och ta ut de röda kärnorna. Se till att mellanväggarna inte följer med.
3. Blanda olja, citronsaft och peppar i en skål. Lägg i fänkålen och blanda ordentligt.
4. Lägg upp fänkålen på ett fat och fördela ost och granatäpple över.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment