Wednesday, August 09, 2006

Cole slaw

skär ner vitkål i strimlor
skiva stjälkselleri tunt. Ta med bladen också!
skiva morot tunt (jag har inte så mycket i utan bara för färgen)
skiva äpple tunt
vispa ihop majonnäs, vispgrädde, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar

För omväxlings skull brukar jag lägga i mycket färska kryddor:
timjan, basilika, gräslök, provencalska örter (finns djupfrysta paket med örter i frysdisken som är perfekta att hiva i!)

Jag&maken gör cole slaw för hela veckan på helgen som sen förvaras i yoghurthinkar i kylen. Det är gott att ha i lök i cole slawn, men då tycker jag inte att den går att förvara några dagar i kylen. Löksmaken tar över alldeles för mycket då. Då är det bättre att skiva i lite lök när det är dags att servera cole slawn.

Röd cole slaw:
rödkål
rött äpple
morot
rödlök
valnötter

Görs som ovan med samma dressing.

No comments: